loading...
مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان
mousa بازدید : 32 سه شنبه 24 فروردین 1400 نظرات (0)

یکی از عوارض شایع بعد از ایمپلنت دندان، عفونت بعد از ایمپلنت دندان می باشد. از آنجایی که ایمپلنت دندان یک روش تهاجمی بوده و در مرحله اول جراحی بر روی جای خالی دندان انجام می شود، احتمال دارد که محل زخم دچار این عارضه شود. عفونت می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود، در عین حال نیز قابل کنترل و درمان می باشد در این صورت مشکلات حادی را بوجود نخواهد آورد. در عین حال باید در صورت بروز هر گونه علایمی سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایید تا کمک های درمانی را دریافت نمایید. در صورت نادیده گرفتن این مشکل، ممکن است لثه دچار عفونت بیشتری شده و به محیط دهان نیز سرایت نماید. عفونت ممکن است حتی به گردش خون بیمار نیز وارد شود و عوارض خطرناک تری را به همراه داشته باشد. بنابراین سرعت عمل در شناسایی و کنترل به موقع آن نقش مهمی در موفقیت ایمپلنت دندان خواهد داشت.

علایم عفونت ایمپلنت دندان چیست

اطلاع از علایم عفونت بعد از ایمپلنت دندان می تواند کمک بزرگی در درمان و کنترل آن داشته باشد. در نتیجه بهتر است ابتدا با این علایم آشنا شوید:

خونریزی

یکی از علایم مهم عفونت بعد از ایمپلنت دندان ، خونریزی در محل جراحی می باشد. عموما در 24 ساعت اول بعد از کاشت ایمپلنت دندان به دلیل برش دادن لثه و بخیه زدن محل برش، احتمال خونابه و خونریزی در حد معمول وجود دارد. ولی در صورتی که این عارضه بیش از این مدت با شدت بیشتری ادامه یافت، بهتر است دندانپزشک را در جریان قرار دهید تا اقدامات درمانی لازم انجام شود. بایستی برای کنترل عفونت، ابتدا خونریزی متوقف و سپس درمان شروع شود.

عفونت بعد از ایمپلنت دندان 5413546438215345

بالا رفتن دمای بدن

همواره تب و بالا رفتن غیر طبیعی دمای بدن نشان دهنده وجود عفونت در یک قسمت از بدن می باشد. بعد از ایمپلنت دندان نیز اگر دچار تب شدید و این تب همچنان دوام داشت، به وجود عفونت شک کنید. بهتر است با دندانپزشک مشورت نموده و درمان را شروع کنید تا به مراحل حادتری نرسد.

احتمال درد و ناراحتی

بالطبع این درمان نیز مانند سایر روش های جراحی با درد و ناراحتی همراه خواهد بود. نکته مهم این است که درد باید بعد از مصرف مسکن و بعد از چند روز متوقف شود. در صورتی که درد با شدت بیشتری ادامه پیدا کرده و تداوم داشت، احتمال وجود عفونت بعد از ایمپلنت دندان وجود دارد.

تورم و التهاب در محل جراحی

به علت تهاجمی بودن این جراحی، احتمال تورم و التهاب در محل جراحی وجود دارد. ممکن است در اثر آسیب به بافت نرم لثه این عارضه پیش آمده باشد. ولی بهتر است در صورت عدم بهبود،  هر چه سریع تر به دندانپزشک اطلاع دهید تا درمان شروع شود. شروع به موقع درمان و کنترل تورم می تواند از عوارض بعدی جلوگیری نماید. وجود آبسه در ناحیه لثه یکی از علائمی است که برای بیمار بسیار ناخوشایند و آزار دهنده است.

قرمزی ناحیه جراحی

قرمزی و وجود خون در ناحیه جراحی بسیار آزاردهنده می باشد. زیرا این ترشحات مزه و طعم دهان را بسیار ناخوشایند می کند. بنابراین در صورت بروز این عارضه بهتر است اقدامات لازم را انجام داده و با دندانپزشک تماس بگیرید.

بررسی علل ایجاد عفونت بعد از ایمپلنت دندان

برای اینکه بدانیم علت ایجاد عفونت بعد از ایمپلنت دندان چیست، بهتر است با مراحل مختلف ایمپلنت دندان آشنا شده و در هر یک از این مراحل احتمال عفونت را بررسی نماییم. با این روش می توانیم مطمئن شویم که در هر یک از مراحل احتمال بروز عفونت تا چه میزان بوده و چه اقداماتی مورد نیاز است:

  • مرحله اول کاشت پایه یا فیکسچر

در این مرحله باید برای نصب پایه یا پست، برشی در ناحیه لثه ایجاد شود. بعد از این برش پایه در داخل استخوان فک جایگذاری می شود. برای جوش خوردن پایه با استخوان فک به چند ماه زمان نیاز است. در این مدت مراقبت از ناحیه برش خورده بسیار اهمیت دارد. یکی از مراحلی که ممکن است باعث ایجاد عفونت بعد از ایمپلنت دندان شود، این مرحله می باشد. زیرا جراحی در ناحیه لثه صورت می گیرد و درصورت عدم مراقبت ممکن است باکتری ها و میکروب ها به این قسمت حمله کرده و باعث عفونت شوند. بنابراین این مرحله در پیشگیری از عفونت دندان بسیار اهمیت دارد.

  • نصب اباتمنت

در این مرحله فقط اباتمنت بر روی پایه قرار می گیرد. در این مرحله جراحی انجام نمی شود و احتمال بروز عفونت نیز بسیار کم و ناچیز می باشد.

  • نصب تاج دندان

نهایی ترین مرحله قرار دادن تاج دندان بر روی اباتمنت است که بعد از این مرحله باید مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای لازم انجام گیرد. زیرا ممکن است فشاری به دندان ایمپلنت شده وارد شود و باعث لق شدن پایه شود. در این صورت باز هم احتمال دارد عفونت در لثه اطراف پایه ایجاد شود. زیرا محیط را برای ورود باکتری و میکروب آماده می نماید.

عدم تخصص دندانپزشک در جایگذاری مناسب و صحیح پایه ایمپلنت دندان

همواره تاکید می شود در انتخاب جراح برای کاشت دندان دقت زیادی معمول شود. زیرا در صورتی که دندانپزشک تخصص و مهارت لازم را در کاشت پایه ایمپلنت دندان نداشته باشد، فضای لازم برای رشد و پیشرفت عفونت در داخل دندان و دهان آماده خواهد شد. در صورتی که کاشت پایه به صورت صحیح انجام نشود، استخوان فک با پایه جوش نخورده و در نتیجه پایه لق و شل می شود. در این صورت ذرات مواد غذایی و میکروب ها فضای کافی و مناسب را برای رشد پیدا خواهند کرد. شل شدن پایه ایمپلنت دندان یکی از عوامل مهم در بروز عفونت بعد از ایمپلنت دندان محسوب می شود.


عفونت بعد از ایمپلنت دندان 45646354778201

مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان برای جلوگیری از عفونت

بعد از نصب ایمپلنت دندان، مراقبت ها نقش مهمی در پیشگیری از عفونت خواهد داشت. در کل  این مراقبت ها می تواند از کلیه عوارض بعد از کاشت دندان جلوگیری نماید که یکی از مهم ترین آن ها عفونت بعد از ایمپلنت دندان است. در این قسمت به این مراقبت ها اشاره خواهیم کرد:

مراقبت های تغذیه ای برای جلوگیری از عفونت

یکی از مراقبت های مهم، نوع تغذیه بعد از کاشت پایه و نیز بعد از قرار دادن تاج دندان است است. بعد از قرار دادن پایه در استخوان فک، برای جلوگیری از عفونت بهتر است پانسمان را در محل دندان نگهدارید تا هم خونریزی بند آمده و هم مانع ورود میکروب و بروز عفونت شود.  بهتر است غذاهای آبکی و مایعات در روزهای ابتدایی مصرف شود زیرا روند بهبودی را تسریع می بخشند.  برای جلوگیری از تضعیف بدن، بهتر است غذاهای مقوی به صورت پوره شده و له شده که نیاز به جویدن ندارد مصرف گردد. جویدن مواد غذایی به ناحیه جراحی آسیب زیادی وارد می کند.

رعایت بهداشت دهان و دندان

یکی  از مهم ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت پایه است. بایستی در روز بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید تا از تجمع ذرات غذا در محل جراحی و عفونت بعد از ایمپلنت دندان پیشگیری شود. یکی دیگر از موراد مهم ، نخ دندان کشیدن است. نخ دندان برای مراقبت از لثه و پیشگیری از عفونت در ناحیه جراحی جلوگیری می نماید. دهانشویه های مخصوص ایمپلنت دندان برای ضدعفونی نمودن کل محیط دهان بسیار ضروری و الزامی می باشد. در کنار این مراقبت های بهداشتی  از محلول آب و نمک نیز استفاده کنید. هر روز 3 بار دهان خود را با این مایع شستشو دهید. با این کار هم روند درمان را تسریع خواهید کرد و هم مانع از بروز عفونت در ناحیه جراحی می شوید.

مصرف داروی آنتی بیوتیک

بعد از جراحی و کاشت پایه، دندانپزشک داروهای آنتی بیوتیک را برای پیشگیری از عفونت بعد از ایمپلنت دندان تجویز می نماید. مصرف به موقع و منظم این داروها یکی از عوامل مهم در کنترل و پیشگری از بروز این عارضه می باشد. بهتر است توصیه های دندانپزشک را جدی گرفته و از مصرف داروهای سرخود خودداری نمایید.

 عدم استعمال دخانیات

استعمال دخانیات یکی از مهم ترین عوامل برای بروز عفونت بعد از ایمپلنت دندان می باشد. نیکوتین موجود در این مواد باعث ایجاد عفونت شده و فضا را برای رشد باکتری های و میکروب ها آماده می نماید. از طرفی عموما افرادی که از دخانیات بخصوص سیگار استفاده می کنند، موارد بهداشتی و مراقبت های لازم را بعد از کاشت دندان انجام نمی دهند. همین عامل نیز می تواند یکی از عوامل سرعت دهنده برای پخش عفونت در داخل دندان و دهان شود.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم به علل ایجاد کننده عفونت بعد از ایمپلنت دندان، نشانه ها و علایم آن و نیز راه های پیشگیری از این عارضه اشاره نماییم. در کل باید گفت باید گفت دو عامل مهم در بروز عفونت دخالت دارند. یکی از این عوامل عدم مهارت و حرفه ای بودن دندانپزشک در نحوه جایگذاری صحیح پایه ایمپلنت دندان بوده و عامل دیگر عدم مراقبت های لازم بعد از کاشت دندان است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که با انتخاب بهترین دندانپزشک در این حوزه و نیز رعایت مراقبت های لازم بعد از جراحی و مراجعه سریع به دندانپزشک در صورت بروز اولین علایم عفونت می توان از ایجاد و پیش روی این عارضه جلوگیری نمود.

 


مطلب فوق توسط نویسندگان تهران جراحی با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار تهران جراحی نمیباشد. (دکتر دهقان)

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 187
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 58
  • بازدید ماه : 171
  • بازدید سال : 2,001
  • بازدید کلی : 3,705