loading...
مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان
mousa بازدید : 9 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

یکی از سوالات رایجی که در خصوص ایمپلنت دندان مطرح می شود این است که آیا بعد از ایمپلنت دندان خونریزی خواهیم داشت یا نه؟ در صورت خونریزی چه اقداماتی مورد نیاز است؟ و … باید خاطر نشان کنیم که معمولا مقداری خونریزی از محل جراحی بعد از ایمپلنت دندان طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. به هر حال قسمتی از لثه برش داده شده است و پایه و پست در داخل استخوان فک نصب گردیده، این عمل می تواند با احتمال درد و خونریزی بعد از جراحی همراه باشد. برای متوقف شدن خونریزی معمولا به 48 یا 72 ساعت زمان نیاز داریم . در یک ساعت اول جراحی عمدتا  از بیمار خواسته می شود باند استریلی که روی زخم قرار داده شده است را محکم فشار دهد تا جلوی خونریزی گرفته شود.  در صورتی که بعد از این مدت، خونریزی دوام داشت نیاز به مراجعه به دندانپزشک می باشد.

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان 321669علل خونریزی بعد از ایمپلنت دندان

در صورتی که خونریزی ادامه داشت و بطی دو روز اول قطع نشد، می تواند نشانه ای از بروز بیماری هایی مانند موکوسیتیس و پری ایمپلنتیتیس باشد. در این مقاله این دو نوع بیماری را بررسی و راه های درمان آن ها را توضیح می دهیم.

  • بیماری موکوسیتیس

این بیماری بر اثر التهاب بافت نرم اطراف لثه محل ایمپلنت دندان بوجود می آید. در بسیاری از موراد این نوع بیماری علایمی نخواهد داشت و حتی دردی نیز احساس نمی شود. ولی در صورت عدم تشخیص و درمان در زمان مناسب باعث آسیب رسیدن بیشتر به بافت نرم لثه و پیشروی به استخوان فک خواهد کرد. علایم این بیماری می تواند شامل التهاب و قرمزی در اطراف لثه و یا احساس خارش در آن منطقه باشد. این بیماری بر اثر تجمع باکتری بوجود می آید. در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود، می توان به راحتی درمان نمود. معمولا بیش از 50 درصد افراد ممکن است با این بیماری درگیر شوند و درمان لازم را نیز دریافت نمایند. یکی از دلایل اصلی ایجاد این بیماری، وجود سیمان اضافی پس از روکش کردن دندان و عدم رعایت موارد و مراقبت های بهداشتی می باشد.

جراح می تواند با بررسی های انجام شده ، میزان سیمان اضافی را از روی دندان بردارد و مشکل را برطرف نماید. در صورتی که مربوط به مراقبت های بهداشتی باشد ، استفاده از نخ دندان، مسواک و دهانشویه مشکل را حل خواهد کرد. نیاز است بعد از ایمپلنت دندان به صورت منظم از مسواک استفاده نموده و اطراف ایمپلنت را نخ دندان بکشید. این کار مانع تجمع باکتری و نفوذ آن به بافت نرم اطراف لثه می گردد. در این صورت از پیشروی این بیماری خودداری شده و درمان های لازم انجام می گردد.

  • بیماری پری ایمپلنتیتیس

این بیماری حاصل یک واکنش شدید و التهابی در اطراف قسمت های نرم لثه می باشد. در این حالت غیر از بافت لثه، استخوان نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. علایم این بیماری نیز مانند موکوسیتیس است که شامل قرمزی و تورم در ناحیه جراحی شده و نیز احساس خارش می باشد. در این مورد خونریزی و این علایم بسیار شدید تر است. این بیماری باعث تحلیل استخوان به مرور زمان شده و بدون اینکه بیمار دردی را احساس کند، استخوان اطراف ایمپلنت را نیز از دست می دهد. عامل اصلی این بیماری عفونت لثه می باشد. برای تشخیص تحلیل استخوان نیاز به ابزارهای ویژه ای می باشد که در مطب دندانپزشکان وجود دارد و فقط حرفه ای ها می توانن ان را تشخیص دهند. با استفاده از این ابزار می توان میزان عمق پیشرفت باکتری و تحلیل استخوان را بررسی نمود.

علت پیدایش این بیماری غیر از عفونت می تواند مربوط به مصرف دخانیات بعد از جراحی ایمپلنت دندان، دیابت کنترل نشده، وجود سیمان اضافی اطراف روکش دندان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و نیز وارد آوردن فشار بیش از اندازه به پایه ایمپلنت دندان باشد. برای درمان این بیماری نیاز است سوراخی در لثه ایجاد شود. از این طریق می توان میزان تحلیل استخوان را نیز تشخیص و درمان نمود. برای درمان تحلیل استخوان نیاز به پیوند استخوان و نیز تزریق استخوان در حفره ایجاد شده است. در این حالت می توان ایمپلنت دندان را نجات داد. در صورتی که این بیماری پیشرفت کرده باد و بیمار متوجه آن نشده باشدف مجبور یه برداشت ایمپلنت دندان و درمان تحلیل استخوان خواهیم شد. در این حالت پایه ایمپلنت شل می شود و دیگر نمی توان ایمپلنت دندان را از خطر شکست نجات داد و باید از محل خود خارج نمود.

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان 321066روش های پیشگیری از التهاب لثه و بروز بیماری

تا اینجا توضیح دادیم که علت بیشتر بیماری های ایجاد شده مربوط به عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و سایر اقدامات مراقبتی می باشد. مراقبت اولیه بعد از قرار دادن پایه در استخوان فک شروع می شود و بیشترین مراقبت در این دوره نیاز است. تا زمانی که استخوان فک به پایهدندان جوش نخورده باشد و بافت لثه اطراف محل را احاطه نکرده باشد، احتمال بروز عفونت بسیار شدید است. بنابراین در روز اول پس از جراحی ، نیاز است از دستکاری محل زخم، آب کشیدن و ضربه زدن به آن جدا خودداری نمایید تا باکتری وارد زخم نشود. استفاده از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت نقش بسیار موثر و تعیین کننده دارد . استفاده از دهانشویه و آب نمک بسیار توصیه شده است. بعد از هروعده غذایی نیاز است آب نمک قرقره کرده و از دهانشویه استفاده کنید.

نیاز است روز های اول رژیم غذایی بیمار را غذاهای آبکی و نرم تشکیل دهد. نوشیدن آب زیاد باعث تسریع در بهبود زخم خواهد کرد. عدم مصرف دخانیات علی الخصوص سیگار می تواند مانع بزرگی در سر راه تجمع باکتری ها در اطراف دندان ایمپلنت شده گردد. نیاز است حداقل به مدت دو هفته از مصرف دخانیات خودداری نمایید.

کلام آخر

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان در دو روز اول و در میزان کم امری شایع بوده و جای نگرانی ندارد. در صورتی که میزان خونریزی افزایش یافته و درمان نشود، احتمال وجود بیماری های مربوط به التهاب لثه وجود خواهد داشت. با رعایت موارد گفته شده در این مقاله می توان از بروز و شیوع بیمار پیشگیری نمود.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 11 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

تحلیل لثه به عقب نشینی بافت لثه  اشاره می نماید، ولی اینکه علل تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان کدام است؟ را می خواهیم در این مقاله بررسی نماییم. تحلیل لثه معمولا در اوایل ایجاد واضح نبوده و به مرور زمان پیش خواهد رفت و می تواند نگرانی های زیادی را به دنبال داشته باشد. غالبا ایمپلنت دندان یکی از عوامل تحلیل لثه و استخوان می باشد. بعد از کشیدن دندان و خالی شدن جای دندان احتمال تحلیل رفتن لثه و استخوان زیر آن بالا خواهد رفت. بنابراین یکی از روش های جلوگیری از تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان، اقدام سریع برای جایگزینی دندان با استفاده از روش ایمپلنت دندان می باشد. هرچه این اقدام سریع تر انجام شود، مانع از از بین رفتن بافت لثه و استخوان می گردد. از آنجایی که بافت لثه نرم است، مرور زمان تاثیر زیادی در کاهش آن و به دنبال آن نیز کاهش بافت استخوان خواهد شد.

راه های درمانی برای جلوگیری از تحلیل لثه

برای جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان می توان از روش های مختلفی مانند تزریق پودر استخوان یا پیوند استخوان در محل خالی استفاده نمود. با پر کردن حفره خالی می توان از تحلیل استخوان جلوگیری نموده و به بافت تحلیل رفته لثه را نیز ترمیم نمود. در این قسمت می خواهیم با روش های پیوند استخوان و لثه آشنا شویم.

علل تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان 5454788لیفت سینوس

در فک بالا اگر شاهد تحلیل لثه و استخوان شدیم، نیاز است از لیفت سینوس برای درمان استفاده نماییم . زمانی که بافت لثه دچار کاهش می شود، حفره ای در زیر سینوس ها ایجاد می شود. این حفره را مجبوریم با استفاده از تزریق پودر استخوان درمان نماییم. عفونت یا فاصله زمانی بین خارج کردن دندان و کاشت ایمپلنت می تواند عامل ایجاد این حفره و تحلیل لثه شود. بسته به اینکه چه میزان استخوان بعد از لثه تحلیل رفته باشد می توان از لیفت سینوس باز و بسته بهره گرفت. در صورتی که استخوان به اندازه 3 میلی متر باقی مانده  باشد از لیفت سینوس بسته و در صورتی که بالای 5 میلی متر باشد، از لیفت سینوس باز استفاده می شود.

در لیفت سینوس بسته نیاز است مدتی را صبر کنیم تا استخوان به اندازه کافی رشد نموده و بافت لثه اصلاح گردد. ولی در لیفت سینوس باز بلافاصله می توان ایمپلنت دندان را در قسمت خالی نصب نمود و نیازی به دوره درمان ندارد. به همین دلیل با پیگیری سریع تر و درمان به موقع می توان از بسیاری از هزینه ها جلوگیری نموده و روند درمان را کوتاه تر نماییم.

پیوند استخوان برای بازسازی بافت استخوان و لثه

یکی دیگر از راه های اضافه کردن استخوان در صورت تحلیل لثه و استخوان را می توان پیوند استخوان به شمار آورد. در این روش مقداری استخوان بسته به نیاز دندان به آن تزریق شده و فرصتی داده می شود تا با استخوان باقی مانده جوش بخورد و سپس بافت لثه ترمیم شود. انواع مختلفی از پودر استخوان بسته به محل تامین وجود دارد که در این قسمت آن را توضیح می دهیم. ممکن است بیمار بخواهد از بدن خود برای برداشت استخوان استفاده شود که این روش اتوگرافت نام دارد. در این صورت از قسمتی از کشاله ران یا … مقدار مورد نیاز استخوان تامین می شود. معمولا این بهترین روش و مورد انتخاب دندانپزشکان می باشد. چون استخوان از بدن خود بیمار گرفته شده، آلرژی یا حساسیت بدن کمتر بوده و احتمال پس زدن آن بسیار ناچیز است. همچنین مغز استخوان ها زنده هستند و به راحتی با استخوان دندان جوش می خورند.

در روش دیگر که آلوگرافت نام دارد از بدن انسان دیگر یا از بانک بافت این استخوان تامین می شود. در این روش نیازی نیست فرد دو بار برای جراحی آماده شود و بفقط یک بار برای تزریق استخوان نیاز به جراحی می باشد. ولی عیب این روش مربوط به زمان ترمیم می باشد که در روش اتوگرافت به سرعت انجام می گیرد. در روش اتوگرافت چون استخوان خود بیمار است، سرعت ترمیم نیز بالاتر خواهد بود. روش دیگر که زنوگرافت نام دارد، استخوان از حیواناتی مانند گاو گرفته می شود. در این روش چون بافت استخوانی موجودات زنده یکی هست، می توان از بافت استخوانی حیوانات نیز بهره گرفت.  آلوپلاست آخرین روشی است که برای تامین پودر استخوان در نظر گرفته شده است. این ماده سنتزی برای تشکیل بافت های استخوانی بیمار تزریق می شود. مهم ترین مزیت این روش احتمال عفونت پایین تر و به حداقل خواهد رسید.

 آشنایی با مراقبت های بعد از پیوند لثه

مهم ترین وظیفه بیمار در این مرحله مراقبت از پیوندی است که به تازگی شکل گرفته است. در صورت رعایت موارد مورد نیاز می توان امیدوار بود بهترین نتیجه را بگیریم. در غیر این صورت عوارض بیشتری را رد پی خواهد داشت. مهم ترین اقدامات به شرح ذیل است:

  • چون مقداری پودر استخوان وارد دندان شده و پیوند استخوان قرار است شکل گیرد، بهتر است از شستشوی مدوام دهان خود بپرهیزید. این عمل به کرات می تواند باعث از دست رفتن پودر تازه تزریق شده گردد.
  • به محل جراحی به هیچ عنوان دست نزنید و از دستکاری کردن ان اجتناب کنید.
  • آب دهان خود را در روز اول درمان بیرون نریزید.
  • استفاده از دخانیات علی الخصوص سیگار به شدت ممنوع می باشد.
  • بهتر است مایعات و نوشیدنی ها را در روز اول بیشتر مصرف نمایید. ولی به هیچ عنوان برای مصرف ان ها از نی استفاده نکنید. فشاری که برای خارج کردن مایعات از نی ایجاد می شود، برای محل جراحی مضر می باشد.
  • مصرف داروها و آنتی بیوتیک ها در زمان مقرر و به صورت منظم نقش مهمی در سرعت فرآیند بهبودی بیمار دارد.

علل تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان 587896کلام آخر

تحلیل لثه یکی از مشکلاتی است که بعد از کشیدن دندان و قبل از ایمپلنت دندان پیش می آید. نیاز است زمان درمان را به سرعت تقلیل دهید و بلافاصله بعد از درآوردن دندان، اقدام به کاشت دندان جایگزین نمایید. با این کار می توانید تا حد زیادی از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری نموده و روند درمان و هزینه های آن را کاهش دهید.

تحلیل لثه به عقب نشینی بافت لثه  اشاره می نماید، ولی اینکه علل تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان کدام است؟ را می خواهیم در این مقاله بررسی نماییم. تحلیل لثه معمولا در اوایل ایجاد واضح نبوده و به مرور زمان پیش خواهد رفت و می تواند نگرانی های زیادی را به دنبال داشته باشد. غالبا ایمپلنت دندان یکی از عوامل تحلیل لثه و استخوان می باشد. بعد از کشیدن دندان و خالی شدن جای دندان احتمال تحلیل رفتن لثه و استخوان زیر آن بالا خواهد رفت. بنابراین یکی از روش های جلوگیری از تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان، اقدام سریع برای جایگزینی دندان با استفاده از روش ایمپلنت دندان می باشد. هرچه این اقدام سریع تر انجام شود، مانع از از بین رفتن بافت لثه و استخوان می گردد. از آنجایی که بافت لثه نرم است، مرور زمان تاثیر زیادی در کاهش آن و به دنبال آن نیز کاهش بافت استخوان خواهد شد.

راه های درمانی برای جلوگیری از تحلیل لثه

برای جلوگیری از تحلیل لثه و استخوام می توان از روش های مختلفی مانند تزریق پودر استخوان یا پیوند استخوان در محل خالی استفاده نمود. با پر کردن حفره خالی می توان از تحلیل استخوان جلوگیری نموده و به بافت تحلیل رفته لثه را نیز ترمیم نمود. در این قسمت می خواهیم با روش های پیوند استخوان و لثه آشنا شویم.

لیفت سینوس

در فک بالا اگر شاهد تحلیل لثه و استخوان شدیم، نیاز است از لیفت سینوس برای درمان استفاده نماییم . زمانی که بافت لثه دچار کاهش می شود، حفره ای در زیر سینوس ها ایجاد می شود. این حفره را مجبوریم با استفاده از تزریق پودر استخوان درمان نماییم. عفونت یا فاصله زمانی بین خارج کردن دندان و کاشت ایمپلنت می تواند عامل ایجاد این حفره و تحلیل لثه شود. بسته به اینکه چه میزان استخوان بعد از لثه تحلیل رفته باشد می توان از لیفت سینوس باز و بسته بهره گرفت. در صورتی که استخوان به اندازه 3 میلی متر باقی مانده  باشد از لیفت سینوس بسته و در صورتی که بالای 5 میلی متر باشد، از لیفت سینوس باز استفاده می شود.

در لیفت سینوس بسته نیاز است مدتی را صبر کنیم تا استخوان به اندازه کافی رشد نموده و بافت لثه اصلاح گردد. ولی در لیفت سینوس باز بلافاصله می توان ایمپلنت دندان را در قسمت خالی نصب نمود و نیازی به دوره درمان ندارد. به همین دلیل با پیگیری سریع تر و درمان به موقع می توان از بسیاری از هزینه ها جلوگیری نموده و روند درمان را کوتاه تر نماییم.

پیوند استخوان برای بازسازی بافت استخوان و لثه

یکی دیگر از راه های اضافه کردن استخوان در صورت تحلیل لثه و استخوان را می توان پیوند استخوان به شمار آورد. در این روش مقداری استخوان بسته به نیاز دندان به آن تزریق شده و فرصتی داده می شود تا با استخوان باقی مانده جوش بخورد و سپس بافت لثه ترمیم شود. انواع مختلفی از پودر استخوان بسته به محل تامین وجود دارد که در این قسمت آن را توضیح می دهیم. ممکن است بیمار بخواهد از بدن خود برای برداشت استخوان استفاده شود که این روش اتوگرافت نام دارد. در این صورت از قسمتی از کشاله ران یا … مقدار مورد نیاز استخوان تامین می شود. معمولا این بهترین روش و مورد انتخاب دندانپزشکان می باشد. چون استخوان از بدن خود بیمار گرفته شده، آلرژی یا حساسیت بدن کمتر بوده و احتمال پس زدن آن بسیار ناچیز است. همچنین مغز استخوان ها زنده هستند و به راحتی با استخوان دندان جوش می خورند.

در روش دیگر که آلوگرافت نام دارد از بدن انسان دیگر یا از بانک بافت این استخوان تامین می شود. در این روش نیازی نیست فرد دو بار برای جراحی آماده شود و بفقط یک بار برای تزریق استخوان نیاز به جراحی می باشد. ولی عیب این روش مربوط به زمان ترمیم می باشد که در روش اتوگرافت به سرعت انجام می گیرد. در روش اتوگرافت چون استخوان خود بیمار است، سرعت ترمیم نیز بالاتر خواهد بود. روش دیگر که زنوگرافت نام دارد، استخوان از حیواناتی مانند گاو گرفته می شود. در این روش چون بافت استخوانی موجودات زنده یکی هست، می توان از بافت استخوانی حیوانات نیز بهره گرفت.  آلوپلاست آخرین روشی است که برای تامین پودر استخوان در نظر گرفته شده است. این ماده سنتزی برای تشکیل بافت های استخوانی بیمار تزریق می شود. مهم ترین مزیت این روش احتمال عفونت پایین تر و به حداقل خواهد رسید.

آشنایی با مراقبت های بعد از پیوند لثه

مهم ترین وظیفه بیمار در این مرحله مراقبت از پیوندی است که به تازگی شکل گرفته است. در صورت رعایت موارد مورد نیاز می توان امیدوار بود بهترین نتیجه را بگیریم. در غیر این صورت عوارض بیشتری را رد پی خواهد داشت. مهم ترین اقدامات به شرح ذیل است:

  • چون مقداری پودر استخوان وارد دندان شده و پیوند استخوان قرار است شکل گیرد، بهتر است از شستشوی مدوام دهان خود بپرهیزید. این عمل به کرات می تواند باعث از دست رفتن پودر تازه تزریق شده گردد.
  • به محل جراحی به هیچ عنوان دست نزنید و از دستکاری کردن ان اجتناب کنید.
  • آب دهان خود را در روز اول درمان بیرون نریزید.
  • استفاده از دخانیات علی الخصوص سیگار به شدت ممنوع می باشد.
  • بهتر است مایعات و نوشیدنی ها را در روز اول بیشتر مصرف نمایید. ولی به هیچ عنوان برای مصرف ان ها از نی استفاده نکنید. فشاری که برای خارج کردن مایعات از نی ایجاد می شود، برای محل جراحی مضر می باشد.
  • مصرف داروها و آنتی بیوتیک ها در زمان مقرر و به صورت منظم نقش مهمی در سرعت فرآیند بهبودی بیمار دارد.

کلام آخر

تحلیل لثه یکی از مشکلاتی است که بعد از کشیدن دندان و قبل از ایمپلنت دندان پیش می آید. نیاز است زمان درمان را به سرعت تقلیل دهید و بلافاصله بعد از درآوردن دندان، اقدام به کاشت دندان جایگزین نمایید. با این کار می توانید تا حد زیادی از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری نموده و روند درمان و هزینه های آن را کاهش دهید.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 9 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

ایمپلنت دندان نیز مانند سایر جراحی ها در حوزه دهان و دندان در زمان کاشت با مقداری درد و ناراحتی همراه خواهد بود. اینکه چگونه درد بعد از ایمپلنت را کنترل نماییم؟ موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. درد بعد از ایمپلنت دندان یکی از شایع ترین عوارض این جراحی می باشد. در صورتی که مدت زمان و شدت درد زیاد بود، نیاز به مراجعه به دندانپزشک می باشد. علل متفاوتی می تواند باعث ایجاد درد بعد از ایمپلنت دندان گردد. عواملی مانند عفونت، لق شدن پایه ایمپلنت دندان، وارد نمودن فشار بیش از حد به ایمپلنت دندان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و … ولی مهم ترین نکته انتخاب دندانپزشک ماهر و باتجربه در این زمینه است. در این مقاله سعی می کنیم این علل را بررسی و راه های مقابله با آن را توضیح دهیم.

درمان درد بعد از ایمپلنت 24587

آشنایی با راه حل های برطرف کردن درد دندان بعد از ایمپلنت

در این قسمت ضمن بررسی علل درد، راهکارهایی را برای کاهش و رفع این مشکل ارائه خواهیم داد. پس توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

  •  مراجعه به بهترین دندانپزشک

یکی از نکات مهمی که در درمان با ایمپلنت دندان می بایست دقت شود، انتخاب جراح و ایمپلنتیست می باشد. تجربه و تخصص جراح در این زمینه می تواند بسیاری از عوارض بعد از جراحی را به حداقل برساند. یکی از این عوارض شایع، درد بعد از ایمپلنت می باشد. اینکه چگونه درد بعد از ایمپلنت را کنترل نماییم ، وابستگی زیادی به میزان درد دارد. در صورتی که جراح کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده باشد، میزان درد به قدری ناچیز خواهد بود که با مصرف مسکن برطرف گردد. در غیر اینصورت نیاز به روش های درمانی دیگر می باشد. مواردی مانند شل شدن پایه و ایمپلنت دندان از علل درد شدید بعد از ایمپلنت دندان می باشد. در صورتی که جراح به درستی پایه را در داخل استخوان محکم کرده باشد، احتمال بروز این عارضه وجود نخواهد داشت.

همچنین آسیب دیدن و صدمه رسیدن به سیستم های عصبی اطراف دندان نیز از علل دیگر درد شدید عنوان می شود. در صورتی که جراح آشنایی کامل با سیستم عصبی اطراف دندان و نیز توانایی و مهارت لازم در این حوزه را داشته باشد، نباید به هیچ عنوان به این رشته های عصبی آسیبی وارد گردد. بنابراین می توان گفت انتخاب جراح می تواند یکی از مهم ترین راه ها برای عدم بروز عوارض و یا در صورت برزو، حداقل این موارد باشد. در صورتی که با این انتخاب مجبور به پرداخت هزینه بیشتر هم باشید، این نکته را به یاد داشته باشید که این درمان یک سرمایه گذاری محسوب می شود. شکست در انجام آن، بیمار را متحمل هزینه های بیشتری خواهد کرد.  چون در مواقعی مجبور به تعویض ایمپلنت دندان می شویم که ضمن ایجاد درد زیاد، وقت و انرژی بیشتری را از بیمار خواهد گرفت.

  • رعایت دستورالعمل های بهداشتی

در صورتی که بیمار بهترین جراح و ایمپلنتیست را انتخاب و مراجعه نماید، کاشت دندان به بهترین شکل انجام شود ولی خود بیمار مراقبت های لازم را انجام ندهد، نتیجه ای نخواهد گرفت. در کنار تخصص پزشک، نیاز است بیمار نیز دستورالعمل های بهداشتی که که جراح توصیه می نماید در نهایت دقت و نظم انجام دهد. در غیر اینصورت ایمپلنت دندان با شکست مواجه خواهد شد و نتیجه برعکس حاصل می شود. بسیاری از علل درد شدید بعد از ایمپلنت دندان مربوط به وجود عفونت در محل جراحی می باشد. عفونت در اثر عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی به وجود می آید. نیاز است با دندان ایمپلنت شده نیز مانند دندان طبیعی رفتار گردد. استفاده از مسواک و نخ دندان در این زمینه توصیه شده است. نیاز است به صورت مرتب و روزی سه بار دندان های را شستشو داده و نخ دندان بکشید.

عفونت اغلب بر اثر تجمع پلاک و جرم در اطراف ناحیه جراحی ایجاد می شود. در صورتی که از این موارد به صورت منظم و مستمر استفاده شود، جلوی ایجاد عفونت گرفته خواهد شد. استفاده از دهانشویه مخصوص ایمپلنت دندان نیز در خصوص جلوگیری از ماندن باقیمانده غذا در بین دندان ها و نیز شستشوی عمومی دهان بسیار مفید خواهد بود. هر چند در این مورد توصیه شده است که از دهانشویه مخصوص ایمپلنت دندان و در فاصله های زمانی گفته شده استفاده گردد. قرقره آب نمک نیز یکی از راه های ضدعفونی محل دندان ها می باشد. در صورت مشاوره با پزشک می توانید از این ترکیب طبیعی نیز استفاده کنید تا جلوی رشد عفونت در دهان گرفته شود.

  • مصرف داروها به صورت منظم

معمولا برای دردهای بعد از ایمپلنت دندان، داروهایی تجویز می گردد. برای کاهش درد و جلوگیری از شیوع مجدد آن، نیاز است این داروها در فواصل زمانی گفته شده و به صورت منظم استفاده شود. این کار مانع از درد و در صورت ایجاد درد نیز کاهش آن خواهد شد.

  • درمان درد بعد از ایمپلنت 25478استفاده از کیسه یخ

استفاده از کیسه یخ و کمپرس آب سرد یکی از راه های جلوگیری از درد و کاهش تورم بعد از جراحی می باشد. بهتر است در دو روز اول بعد از جراحی برای کاهش میزان کبودی و نیز درد از کمپرس یخ استفاده نمایید. ولی توصیه می شود این مدت فقط 48 ساعت اول بوده و سپس از کمپرس گرم می توانید بهره بگیرید.

 

  • مراقبت های غذایی

تا زمانی که پایه ایمپلنت به بافت استخوانی پیوند نخورده است، نیاز است از مایعات و نوشیدنی های بیشتری استفاده شود. برای جلوگیری از آسیب به دندان و ایجاد درد، بهتر است غذاهای مصرفی به صورت آبکی و در صورت نیاز به صورت پوره شده باشد. این کار می تواند ضمن تقویت سیستم کلی بدن، درد و ناراحتی را نیز کنترل نماید.

کلام آخر

ایمپلنت دندان مانند سایر جراحی ها چون با برش لثه و کاشت پایه در جای دندان خالی شده همراه می باشد، می تواند دردهای زیادی را به همراه داشته باشد. علل مختلفی برای این درد ها وجود دارد. تعدادی از روش های کنترل بر عهده پزشک و جراح بوده و برای کنترل موارد دیگر همکاری و مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای بیمار نیاز می باشد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 11 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

ایمپلنت دندان یکی از روش های دائمی جایگزینی برای دندان یا دندان های از دست رفته است. در این مقاله می خواهیم در خصوص این موضوع صحبت کنیم که شرایط ایمپلنت دندان چیست؟ یا در کل چه شرایطی برای انجام ایمپلنت دندان لازم است؟ بنابراین می خواهیم موضوعات زیر را بررسی نماییم و در نهایت نتیجه گیری کلی در این مورد بئست آید. بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دنبال انجام این روش درمانی هستید، توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. موضوعات عنوان شده در این مقاله به شرح زیر است:

  • کاندیداهای مناسب برای انجام ایمپلنت دندان چه افرادی هستند؟
  • مراحل انجام ایمپلنت دندان چیست؟
  • مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت دندان کدام ها هستند؟
  • مزایای ایمپلنت دندان کدام است؟
  • بعد از این مطالب می توانید تصمیم نهایی خود را بگیرید.

شرایط ایمپلنت دندان 4949649958

کاندید ایمپلنت دندان

در این قسمت می خواهیم افرادی که می توانند کاندید مناسب این جراحی باشند را معرفی نماییم.سلامت دندان یا دندان ها به قدری مهم می باشد که نیاز است از بهترین و دائمی ترین روش برای بازگرداندن آن ها استفاده نماییم. افراد زیر شرایط ایمپلنت دندان را خواهند داشت:

زمانی که دندان از داخل پوسیده باشد و با روش های دیگر درمانی قابل ترمیم نباشد. در این صورت نیاز است که دندان را کشیده و ایمپلنت دندان را انجام داد.

ممکن است در طی یک حادثه یا تصادف دندان به قدری آسیب دیده باشد که امکان اصلاح و بازگرداندن آن نباشد.

در مواردی ممکن است که دندان ها در یک قسمت بیشتر به یک سمت حرکت کرده و فاصله ای بین آن ها ایجاد شده باشد. در این حالت لازم است دندان کشیده و دندانی ایمپلنت گردد تا فرم صحیح قرار گرفتن دندان ها اصلاح شود.

مراحل انجام ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یک روش پیچیده، طولانی مدت و پرهزینه ای است. ولی مزیت بزرگ این روش دائمی بودن آن است. فرد نیاز است چند ماه را برای این درمان صرف نماید. در ابتدای درمان، قسمتی از لثه بریده می شود تا بستری برای نصب پایه یا پست فراهم شود. سپس پایه در استخوان فک جایگذاری شده و پیچ می شود. نیاز است 5 تا 7 ماه صبر کنید تا استخوان فک و پایه با هم جوش بخورند. بعد از موفقیت آمیز بودن این روش و وشش دادن ناحیه با بافت لثه و استخوان فک، نوبت قرار دادن ابانمنت  بر روی پایه دندان که اینک به عنوان ریشه محسوب می شود، خواهد بود. بعد از قرار دادن ابانمنت، تاج دندان نصب می شود و عمل ایمپلنت دندان به پایان می رسد. نکته مهم مربوط به پیوند استخوان می باشد که در صورت ناکافی بودن استخوان فک نیاز است انجام گیرد.

مراقبت های لازم قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان

یکی از نکات مهم قبل از انجام ایمپلنت دندان ، مراجعه به بهترین جراح ایمپلنت دندان می باشد. در جلسه مشاوره و معاینه، پزشک با بررسی مواردی مانند سلامت کلی بیمار، سلامت استخوان فک و … می تواند تشخیص دهد که آیا بیمار شرایط لازم را دارد یا خیر. بنابراین در پاسخ این سوال که شرایط ایمپلنت دندان چیست؟ می توان پاسخ داد که بسیاری از شرایط در جلسه اول معاینه و مشاوره مشخص می شود. اینکه بیمار باید از نظر سلامت کلی در وضعیت نرمالی باشد، بیماری های قلبی و عروقی یا … نداشته باشد، از نظر بیماری های عفونی لثه در سلامت به سر ببرد و …. در این جلسه بررسی می شود. همچنین سلامت فک از نظر کیفیت و تراکم استخوان باید بررسی شود تا بدانیم که مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان می باشد یا خیر. در صورت نیاز ممکن است مجبور به تزریق پودر استخوان یا پیوند استخوان شویم.

سایر مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت دندان مربوط به مسایل زیر می باشد. تا دوهفته قبل از ایمپلنت دندان نیاز است از مصرف داروهای رقیق کننده خون خودداری نمایید. تا دو هفته قبل و بعد از ایمپلنت دندان از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز کنید. برای جلوگیری از عفونت و درد، نیاز است داروهای مسکن و آنتی بیوتیک مصرف نمایید. برای از بین بردن تورم بعد از جراحی می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید. نیاز است برای مدتی فعالیت های بدنی شدید، ورزش و خم شدن به سمت پایین و برداشتن وسایل سنگین را کنار بگذارید. مراقبت های بهداشتی مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه را باید به صورت منظم انجام دهید. هفته اول پس از جراخی نیاز است از غذاهای آبکی و مایعات بیشتری استفاده نمایید. برای نوشیدن مایعات به هیچ عنوان از نی استفاده نکنید زیرا باعث خونریزی خواهد شد.

شرایط ایمپلنت دندان 94949194964
مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک روش دائمی برای بازگرداندن دندان های از دست رفته است . این می تواند یکی از مهم ترین مزیت های این روش به شمار رود. مزایای دیگر این تکنیک را می توان به موارد زیر تعمیم داد:

  • بازگرداندن اعتماد به نفس افراد: نداشتن دندان یا دندان ها می تواند اعتماد به نفس بیمار را به شدت کاهش دهید. فرد ممکن است از تجمعات و روابط با افراد خودداری نماید. با ایمپلنت دندان می توان این مشکل را برطرف نمود.
  • عدم رشد باکتری ها: با توجه به اینکه در این روش آسیبی به دندان های کناری وارد نمی شود، می توان گفت سلامت سایر دندان ها حفظ خواهد شد. البته رعایت بهداشت دهان و دندان در اولویت می باشد.
  • جلوگیری از بیماری های لثه: نبود دندان باعث می شود تجمع باکتری و میکروب در دندان های کناری افزایش یابد. با کاشت دندان دیگر این مشکل رفع خواهد شد. زمانی که کلیه دندان های فرد سالم در کنار هم باشند و فاصله ای بین آن ها نباشد، از بروز بیماری های لثه و عفونت های این قسمت جلوگیری می شود.
  • کیفیت بهتر از دندان های طبیعی: دندان ایمپلنت شذه به سختی می شکند یا آسیب می بیند. مواد به کار رفته در آن به قدری مستحکم می باشد که طول عمری بالاتر و سلامت بیشتری نسبت به دندان های طبیعی خواهد داشت.

کلام آخر

ایمپلنت دندان را می توان یکی از بهترین روش ها برای داشتن دندان های سالم در کنار هم دانست. برای انجام این روش بهتر است ابتدا بدانید که شرایط ایمپلنت دندان چیست و آیا شما این شرایط را دارا می باشید یا خیر. تشخیص این نکته را می توان به ایمپلنتیست واگذار نمود. البته نیاز است سلامت عمومی فرد نیز مورد بررسی کامل قرار گیرد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 9 چهارشنبه 23 مهر 1399 نظرات (0)

افرادی که می خواهند ایمپلنت دندان انجام دهند، یکی از نگرانی هایشان این است که آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت طبیعتا هر جراحی بدون درد و ناراحتی نخواهد بود. ایمپلنت دندان نیز یک نوع جراحی به شمار می رود و از این قاعده مستثنی نمی باشد. ولی درد و ناراحتی این جراحی معمولا در حین عمل چون تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می گیرد، احساس نخواهد شد. معمولا احساس درد مربوط به روزهای بعد از جراحی است که می توان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و نکات مراقبتی از میزان آن کاست. درد در مرحله ابتدایی درمان که کاشت پایه در داخل لثه است ، احساس خواهد شد. در مراحل بعدی که قرار دادن ابانمنت و تاج دندان می باشد، عموما دردی نیز وجود نخواهد داشت. علل مختلفی می تواند احساس درد و ناراحتی پس از جراحی را تشدید نماید که در این قسمت به این موارد اشاره می کنیم.

علل ایجاد درد پس از جراحی ایمپلنت دندان

مراقبت های قبل و بعد از درمان می تواند در کاهش عوارض جراحی بسیار کمک کننده باشد. در این قسمت می خواهیم به علل شایعی که می تواند درد را ایجاد نماید اشاره کنیم:

عفونت

یکی از دلایل رایج احساس درد بعد از ایمپلنت دندان مربوط به عفونت لثه می باشد. این عفونت می تواند به علت عدم رعایت مسایل بهداشتی و عدم استفاده صحیح از مسواک، نخ دندان و دهانشویه باشد. نیاز است بعد از جراحی و نیز بعد از کاشت دندان، مراقبت های بهداشتی مانند قبل انجام شود. نیاز است با دندان ایمپلنت شده نیز مانند دندان طبیعی رفتار نمایید. عفونت لثه می تواند عواقب بیشتری را در پی داشته باشد. احتمال سرایت عفونت به داخل دهان و سپس بدن فرد وجود خواهد داشت. بنابراین در صورتی که علائم عفونت مانند آبسه در محل لثه، بوی بد دهان ، احساس درد در ناحیه مورد نظر و … را مشاهده نمودید، سریعا به جراح مراجعه و درمان را شروع نمایید. ممکن است در مراحل ابتدایی قرار داشته باشید و با مصرف دوره ای آنتی بیوتیک مشکل رفع گردد.

عدم جایگذاری صحیح پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک

در مواردی ممکن است به دلیل تجربه پایین جراح و عدم مهارت وی، پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک به درستی جایگذاری نشده باشد.  در مواقعی ممکن است پیچی که پایه و ابانمنت را به هم وصل می کند، شل شده  و از جای خود خارج شود. در این صورت با مصرف مواد غذایی یا فشار آوردن به دندان، احساس درد در ناحیه کاشته شده را تجربه کنید. بنابراین نیاز است تاج دندان برداشته شده، پیچ تمیز و در سرجای خود به صورت صحیح قرار داده و مجددا تاج دندان در جای خود قرار گیرد. این مراحل با درد همراه خواهد بود که با مصرف مسکن برطرف می شود.

شل شدن پایه ایمپلنت

در مواقعی استخوان فک تراکم بالایی ندارد و پایه در داخل استخوان جوش نخورده و شل خواهد شد. در این صورت درد بیشتری را بیمار احساس خواهد کرد.  در طول 8 تا 12 هفته اول کاشت ایمپلنت دندان نیاز است بیشترین مراقبت توسط بیمار انجام گیرد. در صورتی که این نکات رعایت نشود، بافت اطراف ایمپلنت دندان رشد نکرده و با پایه جوش نمی خورد. برای رفع این مشکل نیاز است ایمپلنت دندان برداشته شود. سپس از طریق پیوند استخوان یا لیفت سینوس مشکل برطرف و مجددا ایمپلنت دندان انجام گیرد.

پس زدن ایمپلنت دندان

یکی دیگر از مشکلات کاشت ایمپلنت که منجر به شکست این جراحی می گردد، پس زدن ایمپلنت دندان می باشد. در این حالت پایه ایمپلنت با استخوان پیوند نخورده و بدن بیمار آن را پس می زند. پس زدن ایمپلنت دندان درد زیادی را ایجاد خواهد نمود.

سوزش در محل جراحی

ممکن است حرارت دریل کردن استخوان فک باعث آسیب به نواحی و بافت نرم اطراف دندان گردد. در این صورت بعد از جراحی و از بین رفتن بی حسی، درد و سوزش احساس خواهد شد.

احتمال آسیب رسیدن به رشته های عصبی دندان

در برخی موارد ممکن است رشته های عصبی اطراف ایمپلنت دندان دچار آسیب شود. هر چند این مورد نادر است. علت این مساله عدم تشخیص درست محل رشته عصبی در استخوان فک می باشد. در این صورت علایمی مانند احساس خارش، بی حسی در ناحیه لب پایینی، چانه و یک قسمت از زبان و … را مشاهده خواهید نمود. در صورت استمرار این علایم توصیه می شود سریعا با دندانپزشک تماس بگیرید تا درمان های لازم انجام شود.

عوامل دیگری نیز غیر از این موارد گفته شده می تواند شدت دردرا در ناحیه جراحی و پس از آن افزایش دهد. از جمله این عوامل می توان به وارد آمدن فشار زیاد به ایمپلنت دندان با مصرف غذاهای سفت و عدم رعایت نکات تغذیه ای، خون رسانی ضعیف به بافت های اطراف محل جراحی، بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن، تداخل دارویی با داروهایی که قبلا مصرف می شده، احتمال ضعف بدنی و نیز واکنش های حساسیتی و آلرژیک اشاره نمود.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد 49494794974

احساس درد و ناراحتی بعد از یک سال از زمان کاشت ایمپلنت دندان اگر پس از یک سال یا بیشتر احساس درد در دندان ایمپلنت شده را داشتید، نیاز است این نکات را بررسی و به دندانپزشک مراجعه نمایید. از جمله مواردی که به مرور زمان باعث ایجاد ناراحتی می شود عبارتند از:

  • مصرف دخانیات از جمله سیگار
  • دندان قروچه و ساییدن دندان ها به هم
  • عدم رعایت نکات بهداشتی از جمله مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه مخصوص
  • کافی نبودن بافت لثه در اطراف ایمپلنت دندان
  • رادیوگرافی و عکس برداری از ناحیه سر و گردن
  • عدم رشد کافی استخوان فک
  • عفونت های ثانویه

کلام آخر:

می توان گفت ایمپلنت دندان نیز مانند سایر روش های درمانی ممکن است با درد و ناراحتی همراه باشد. عوامل مختلفی می تواند این درد را تشدید نماید. در برخی موارد مهارت و تخصص جراح می تواند مانع از ایجاد مشکلات و عوارضی مانند عفونت، پس زدن ایمپلنت دندان و … شود. در مواردی نیز بیمار موظف به رعایت نکات مراقبتی، بهداشتی و تغذیه ای برای جلوگیری از احساس درد بعد از ایمپلنت دندان نماید.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 11 چهارشنبه 23 مهر 1399 نظرات (0)

یکی از مواردی که به عنوان مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت اهمیت دادرد، نحوه استفاده از آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان است. از جمله عوارض این نوع درمان، احتمال عفونت در مراحل مختلف آن است که با مصرف آنتی بیوتیک برطرف می گردد. نادیده گرفتن این موضوع منجر به مشکلات و بیماری های بعدی خواهد شد که به مراتب درمان نیز سخت تر می شود. این عارضه ممکن است بعد از جراحی ایمپلنت دندان به علت وجود باکتری های دهانی ایجاد شده باشد که با وجود رعایت تمامی موارد استریل باز هم این اتفاق ممکن است. در برخی موارد نیز شل شدن پیچ پایه باعث ایجاد آن خواهد بود که با باز شدن پیچ و تمیز نمودن داخل لثه و سوار کردن پیچ جدید درمان می شود. در مواردی نیز لایه استخوان در جنب سطح ایمپلنت دندان دچار عفونت می شود که باید سریعا اقدامات لازم توسط دندانپزشک انجام شود.

چه افرادی بیشتر در معرض عفونت دندان قرار می گیرند

در این قسمت می خواهیم در خصوص افرادی صحبت کنیم که احتمال ایجاد عفونت در آن ها بیشتر است و نیاز است به صورت مرتب از آنتی بیوتیک استفاده نمایند. بهتر است در زمانی که به جراح مراجعه می کنید در خصوص پرونده پزشکی و عادات رفتاری خود او را در جریان قرار دهید. این موضوع می تواند در روند کلی درمان تاثیر گذار بوده و پزشک با توجه به مطالب اظهار شده، نوع درمان و دوز داروها را مشخص نماید. هرچند جراح آزمایش های لازم را قبل از انجام جراحی تجویز خواهد نمود و از سلامت کلی بیمار اطلاعات لازم را کسب خواهد کرد. به عنوان مثال افراد سیگاری بیشتر در معرض عفونت و شکست پروسه درمان با ایمپلنت دندان قرار دارند.

نحوه استفاده از آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان 9949499494

در آزمایش ها دیابتی بودن افراد مشخص می گردد، این بیماران نیز بیشتر در معرض عفونت و استفاده از آنتی بیوتیک قوی تری هستند که جراح می تواند دوز آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان را تعیین نماید. افراد سالمند نیز به علت پایین بودن سیستم ایمنی و ضعیف بودن آن نیز جزو گروه پرخطر محسوب می شوند که طبیعتا جراح نوع درمان این افراد را به صورت ویژه ای تعیین خواهد نمود. افرادی با مشکلات قلبی باید در این خصوص احتیاط لازم را معمول نمایند. بایستی به جراح در این خصوص نیز  آگاهی لازم داده شود. چون این نوع درمان تحت بیهوشی کامل انجام می گردد، نیاز است  تمهیدات لازم در این موارد اندیشیده شود. در صورتی که دارای اضافه وزن شدید یا کمبود وزن شدید هستید، باید در این مورد دوز داروها تغییر یابد که این نیز با صلاحدید جراح انجام پذیر است.

علایم عفونت دندان و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک

یکی از نکات مراقبتی بعد از انجام ایمپلنت دندان، مصرف آنتی بیوتیک هایی است که توسط پزشک تجویز می شود. این آنتی بیوتیک ها می تواند جنبه درمانی یا پیشگیری کننده داشته باشد. چون نادیده گرفتن علایم عفونت ممکن است عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. پس بهتر است این علایم را بشناسیم تا در صورت مواجهه با آن ها با پزشک تماس گرفته و راهکارهای درمانی را دریافت کنیم.

  • احساس درد و ناراحتی

معمولا درد در زمان لمس کردن لثه اطراف ایمپلنت دندان یکی از نشانه های عفونت آن منطقه محسوب می شود.

  • تب

معمولا یکی از مهم ترین علایم وجود عفونت، بالارفتن دمای بدن یا تب می باشد. بدن برای مبارزه با باکتری هایی که در دهان وجود دارد، از گلبول های سفید بیشتری استفاده می نماید و همین علت بالارفتن درجه حرارت بدن است.

  • تورم و قرمزی لثه

یکی از بارزترین نشانه های عفونت در ناحیه لثه، قرمزی و التهاب این ناحیه است. ممکن است در برخی موارد نیز این نشانه پنهان باشد و دندانپزشک در طول معاینه متوجه آن شود. به همین دلیل است که توصیه می شود در فواصل زمانی منظم به پزشک مراجعه نمایید. عدم آگاهی از وجود عفونت می تواند بیماری های دیگری نیز به دنبال داشته باشد که در مواردی حتی منجر به شکست کاشت دندان می گردد.

در هر صورت توصیه می شود بنا به توصیه های جراح در زمان هایی که تعیین شده به پزشک مراجعه نموده و بررسی های لازم را انجام دهید. همچنین در صورت بروز و مشاهده هر یک از علایم فوق هرچه سریع تر پزشک را در جریان قرار دهید تا آنتی بیوتیک های لازم را با توجه به درجه عفونت و نیاز بدن دریافت نمایید.

نحوه استفاده از آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان 191949494

عفونت ایمپلنت به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

یکی از مراقبت های مهم در دوران پس از جراحی ایمپلنت دندان رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. عدم رعایت بهداشت منجر به عفونت لثه و دندان خواهد شد که می توان با مصرف به موقع و منظم آنتی بیوتیک این مشکل را برطرف نمود. در صورتی که بیمار به صورت مرتب دندان های خود را مسواک نزده یا از نخ دندان استفاده ننماید، ذرات باقی مانده غذا می تواند در اطراف ایمپلنت باقی مانده و باکتری هایی را ایجاد نماید. این باکتری ها می توانند باعث التهاب لثه و محیط اطراف آن شوند. این موضوع باعث تحلیل لثه می شود که می تواند در مواردی شکست کاشت دندان را به همراه آورد. در مواردی نیز بیماری های عفونی مربوط به دهان در این زمینه بروز می کنند. این عفونت ها ممکن است وارد خون بیمار شده و مشکلات بیشتری را برای فرد بوجود آورد. پس توصیه می شود مصرف آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان را جدی گرفته و از بروز مشکلات بعدی پیشگیری نمایید. همچنین از مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک نیز به شدت پرهیز نمایید.

کلام آخر

یکی از مواردی که می تواند در جلوگیری از شکست جراحی کاشت ایمپلنت دندان موثر باشد، مصرف آنتی بیوتیک بعد از جراحی می باشد. معمولا عفونت یکی از عوارض شایع در جراحی های حوزه دهان و دندان است که با مصرف منظم و به موقع و نه خودسرانه داروها می توان از آن پیشگیری نمود. طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان می تواند یکی از نشانه های مصرف دوز مناسب آنتی بیوتیک و در دوره زمانی تعیین شده باشد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 13 چهارشنبه 23 مهر 1399 نظرات (0)

SCC  مختصر عبارت squamous cell carcinoma است که به معنی سرطان سلول سنگفرشی می باشد. این سلول ها از سلول پوشاننده منشا می گیرند. طبق آمار جهان این سرطان جزو شایع ترین تومورهای حفره دهان به حساب می آید. این تومور به سرعت رشد و پیشرفت می کند و از طریف سیستم لنفاوی به دیگر مناطق بدن نیز سرایت پیدا می کند.

علت سرطان دهان سلول سنگفرشی چیست؟

عوامل گوناگونی در ایجاد سرطان سلول سنگفرشی نقش دارند. اما دو علت اصلی سبب بوجود آمدن این نوع سرطان می شوند که این دو عامل عبارتند از: مصرف سیگار و قلیون و مشروبات الکلی. مصرف همزمان قلیان و سیگار ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی را دوچندان می کند. این نوع سرطان ارثی نیست و اگر یکی از اعضای خانواده به این موضوع دچار شدند خطر ابتلای دیگر اعضا افزایش پیدا نمی کند. این سرطان بیشتر در آقایان و در سنین میانسالی ایجاد می شود.

سرطان سلول سنگفرشی 516196494

علائم سرطان سلول سنگفرشی

این نوع تومور اصولا به شکل های مختلفی بروز پیدا می کند. از علائم این سرطان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- قرمزی

2- ضایعات برجسته

3- ایجاد زخم

4- پلاک های سفید رنگ

در صورتی که ضایعه و یا زخمی غیر طبیعی در داخل دهان و صورت مشاهده شود و بعد از 4 هفته هیچ خبری از بهبودی وجود نداشته باشد، فرد باید فورا به پزشک مراجعه کند. جالب است بدانید که این نوع تومور ممکن است بسیار دردناک و یا بدون درد باشد.

تشخیص سرطان دهان چگونه است؟

همانطور که پیش تر نیز ذکر کردیم این نوع سرطان ممکن است که در ابتدا در دهان فرد به صورت یک زخم و یک ضایعه نمایان شود و طی چند هفته بهبود پیدا نکند. پزشکان با تجربه بر اساس تجربیاتی که دارند از روی ظاهر می توانند این نوع سرطان را به خوبی تشخیص دهند. این تومور می تواند به صورت ضایعات سفید رنگ باشد و یا به صورت تکه های قرمز و تیره رنگ ظاهر شوند. ضایعات معمولا به صورت یک زخم فرورفته و برجستگی های بزرگ دیده می شوند. برای تشخیص قطعی این نوع سرطان اصولا نمونه برداری صورت می گیرد. نمونه برداری از سرطان سلول سنگفرشی می تواند با بی حسی موضعی انجام شود ویا سرپایی باشد و در مطب و یا در بیمارستان تحت بیهوشی صورت گیرد. همه موارد ذکر شده به نمونه برداری و تشخیص پزشک مربوطه بستگی دارد. دندان پزشکان برای بررسی این نوع سرطان به معاینه غدد لنفاوی و دهان می پردازند.

درمان سرطان سلول سنگفرشی

درمان این تومور با جراحی صورت می گیرد و قسمتی از بافت سالم اطراف برای پیشگیری از برگشت این سرطان برداشته می شوند. وسعت جراحی به میزان سلول سرطانی بستگی دارد. در مراحل اولیه در صورتی که این سرطان به موقع تشخیص داده شود، سرطان به صورت یک ضایعه کوچک نمایان می شود و به نقاط دیگر بدن بروز پیدا نمی کند و می توان با یک جراحی سرپایی کوچک این مشکل را به صورت کامل رفع نمود. در صورتی که ضایعه بزرگ باشد و فرد به موقع برای درمان آن اقدام نکرده باشد، سرطان به پوست صورت، استخوان فک و…. بروز پیدا می کند و حتی ممکن است به گردن، ریه و … نیز سرایت کند، در این صورت برای درمان به جراحی بزرگ و وسیع نیاز است تا تمام ضایعه از بین برود. در جراحی های بزرگ شیمی درمانی و پرتو درمانی مکمل درمان می باشند. گاهی ضایعه بسیار گسترش پیدا می کند و به ساختار های حیاتی فرد مانند مغز نیز سرایت پیدا می کند، در چنین شرایطی برداشت سرطان تنها با جراحی ممکن نیست و ممکن است هیچ درمانی پاسخگو نباشد. در صورت تشخیص زود هنگام حدود 90 درصد احتمال درمان وجود دارد، اما متاسفانه تنها 50 درصد از بیماران قبل از این که این تومور به دیگر نقاط بدن سرایت کند تشخیص داده می شوند.

روش هایی برای پیشگیری از انواع سرطان دهان

برای جلوگیری از انواع سرطان دهان بهتر است که سیگار و مشروبات الکلی مصرف نشوند زیرا این موارد جزو علت های اصلی بروز سرطان دهان می باشند. در صورتی که فردی با زخم و یا تغییر رنگ پایدار مواجه شد بهتر است به دندان پزشک مراجعه کند تا سریعتر درمان شروع شود.

عوارض جراحی سرطان دهان

هنگامی که بیمار بسیار دیر به پزشک مراجعه می کند و سرطان به شدت گسترش پیدا می کند ممکن است قسمت هایی از زبان، پوست صورت، گونه، استخوان فک و صورت برداشته شوند و برای بازسازی نواحی ذکر شده از پا و یا قفسه سینه پیوند زده شود.

مرگ و میر ناشی از سرطان سلول سنگفرشی

مرگ و میر ناشی از این سرطان تا حد زیادی به پیشروی سلول سرطانی بستگی دارد. در صورتی که در مراحل اولیه که ضایعه کوچکتر از 2 سانتی متر است و به غدد لنفی گردن و سایر نقاط بدن سرایت نکرده است این سرطان تشخیص داده شود می توان با جراحی تومور را به صورت کامل درمان کرد و در چنین شرایطی مرگ و میر وجود ندارد، اما در صورتی که اندازه تومور بیش تر از 4 سانتی متر باشد و به سایر نقاط بدن اعم از کبد و ریه و غدد لنفی گردن سرایت پیدا کرده باشد میزان مرگ و میر افزایش پیدا می کند.

سرطان سلول سنگفرشی 149494947

 درمان های غیرجراحی سرطان سلول سنگفرشی

روش های جایگزین نیز برای درمان این نوع سرطان وجود دارد. همانطور که می دانید شیمی درمانی و پرتو درمانی روش های شناخته شده هستند اما روش های دیگری نیز برای درمان این سرطان وجود دارد که عبارتند از:

1- شیمی درمانی پیشگیرانه

امروزه دو هزار ماده وجود دارد که دارای خاصیت شیمی – پیشگیری می باشد. رتینوئید ها و رتینوییک اسید جزو مواردی هستند که از آن ها برای درمان این سرطان می توان استفاده کرد. رتینوئید را به ویتامین A و مشتقات طبیعی آن می گویند.

2- ایمنوتراپی

ایمنوتراپی غیر فعال ( استفاده از عواملی که از شخص بیمار گرفته می شود) و ایمنوتراپی فعال( استفاده از عواملی خارج از بیمار) در حال بررسی و مطالعه می باشد. در این روش از واکسن هایی که با استفاده از اپی توپ های مشخصی از سلول های سرطانی ساخته می شوند و سپس تحریک سیستم ایمنی بر علیه آن عمل می کند و واکنش نشان می دهد به عنوان درمان نهایی استفاده می شود

3- فتودینامیک تراپی

در این روش از یک عامل حساس کننده به نور که جوری طراحی شده است که سلول های سرطانی را مورد هدف قرار دهد استفاده می شود و پس از فعال سازی، سلول های مورد نظر را می کشد. یکی از مزایای این روش امکان انتخاب سلول ها می باشد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 13 شنبه 19 مهر 1399 نظرات (0)

امروزه اکثر افراد به دنبال داشتن لبخند و دندان هایی زیبا هستند. افرادی که دندان های خود را به دلایل مختلف از دست داده اند معمولا از ایمپلنت دندان استفاده می کنند. ایمپلنت دندان روشی مناسب برای دندان های از دست رفته می باشد. ایمپلنت ها اصولا کمترین عوارض را دارند. ایمپلنت ها به وسیله یک پیچ در داخل استخوان فک قرار می گیرند و جوش می خورند. در موارد بسیار نادری ممکن است که ایمپلنت ها لق شوند و با شکست روبرو شوند. در صورتی که ایمپلنت لق شود باید علت آن بررسی شود و مجددا ترمیم شود. برای این که دلیل لق شدن دندان مشخص شود بهتر است برای تشخیص به دندان پزشک مراجعه کنید، دندان پزشک در وهله اول از شما می خواهد تا از دندان هایتان عکس تهیه کنید تا دلیل لق شدن دندا ها بررسی شود. در ادامه شما را با علت لق شدن ایمپلنت ها بیشتر آشنا خواهیم کرد.

انواع مختلف لق شدن ایمپلنت

1- لق شدن پیچ ایمپلنت و یا فیکسچر

در برخی موارد ممکن است که فرآیند استخوان سازی به درستی صورت نگیرد و همین عامل سبب لق شدن ایمپلنت ها شود. برای حل چنین مشکلی دندان پزشکان از روش پیوند استخوان کمک می گیرند تا این مشکل رفع شود. در برخی مواقع فرد احساس می کند که ایمپلنت های داخل دهانش تکان می خورند و حرکت می کنند که این علائم نشان دهنده تحلیل استخوان در اطراف محل کاشت می باشد. چنین مواردی نشانه شکست ایمپلنت نیز می باشد و در برخی موارد نیز نشان دهنده آن است که ایمپلنت ها به خوبی با استخوان فک جوش نخورده اند. در برخی مواقع استخوان اطراف ایمپلنت ناپدید می شود که این مورد به دلیل بیماری های لثه ای ایجاد می شود. در صورتی که بیماری ها و عفونت های لثه به موقع تشخیص داده شوند می توان طبق نظر پزشک با رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف آنتی بیوتیک ها از شکست ایمپلنت ها جلوگیری کرد. هنگامی که بیماری های لثه به موقع تشخیص داده نشوند باید ایمپلنت از دهان خارج شود.

ایمپلنت 919419494

2- لق شدن پایه ایمپلنت و تاج آن

در اکثر مواقع علت لق شدن ایمپلنت ها به قسمت پیچ اتصال فیکسپر و پروتز مربوط می شود. این مشکل به راحتی توسط دندان پزشک قابل حل می باشد و دندان پزشک مجددا پیچ را سفت می کند و روکش ایمپلنت را تعویض می کند.

چه عواملی سبب لق شدن ایمپلنت دندان ها می شود؟

لق شدن ایمپلنت ها مشکلی بسیار نادری است زیرا در 98 درصد موارد عمل ایمپلنت با موفقیت انجام می شود.در ادامه شما را با عوامل مختلفی که سبب لق شدن ایمپلنت ها می شوند آشنا می کنیم. این عوامل عبارتند از:

1- مصرف سیگار و استعمال دخانیات

2- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

3- عفونت های باکتریایی

4- رژیم غذای نامناسب و عدم رعایت رژیم غذایی

5- تابش اشعه ایکس به گردن و سر جهت درمان سرطان ها

6- وارد شدن فشار زیاد بر ایمپلنت ها

7- دندان قروچه

8- عفونت های لثه

9- کیفیت نامناسب و کمیت ناکافی لثه ها

10- کیفیت و کمیت بد استخوان ها

11- توقف فرایند استخوان سازی و تحلیل استخوان

12- ابتلا به بیماری های متابولیک خاص مثل بیماری کبدی، کلیوی و یا دیابت

علائم لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

در صورتی که هر یک از علائم زیر را داشتید بهتر است فورا به دندان پزشک مراجعه کنید.

1- مشاهده ضایعات استخوانی در دهان

2- ایجاد خون ریزی در بافت اطراف ایمپلنت دندان

3- ایجاد تغییر رنگ در اطراف محل ناحیه ایمپلنت

4- ایجاد و احساس درد

5- حرکت ایمپلنت ها و پروتز

توجه داشته باشید در صورتی که بعد از کاشت ایمپلنت متوجه لق شدن ایمپلنت شدید ممکن است بخاطر یکی از دلایل زیر این اتفاق افتاده باشد.

1- ایجاد اختلال در بهبود یافتن بافت اطراف ایمپلنت

2- حرارت دیدن بیش از حد استخوان ها

3- فشار بیش از اندازه بر روی ایمپلنت و کافی نبودن ثبات اولیه

عوارض درمان نشدن لق شدن ایمپلنت چیست؟

در صورتی که بیمار با هر یک از علائم  شکست ایمپلنت مواجه شود باید فورا به دندان پزشک مراجعه کند. در صورت عدم درمان امکان به خطر افتادن زندگی فرد بسیار بالا می باشد. شاید بپرسید علت به خطر افتادن زندگی فرد چیست؟ در پاسخ به شما باید بگوییم که عفونت وارد سیستم گردش خون فرد می شود و خون فرد نیز آلوده می شود سپس عفونت به دهان، دندان، فک و گردن سرایت پیدا می کند و فرد ممکن است فوت کند.

ایمپلنت 91918484001

درمان لق شدن ایمپلنت دندان

همانطور که پیش تر نیز ذکر کردیم عواملی که سبب لق شدن ایمپلنت ها می شوند متفاوت اند، بنابراین روش های درمانی این مشکل نیز متفاوت است. انتخاب روش درمانی با توجه به وضعیت بیمار مختلف است و دندان پزشک با توجه به تخصصی که دارد این کار را انجام می دهد. در وهله اول دندان پزشک سعی دارد تا استرس روانی و ناراحتی بیمار را کنترل کند تا درمان به خوبی صورت گیرد. در مرحله دوم دندان پزشک ناحیه ایمپلنت را تمیز می کند، زیرا دربرخی مواقع درمان با برداشتن پروتز، تاج دندان، سفت کردن قطعات و تمیز کردن قطعات حل می شود. در شرایط خاص برای رفع لقی ایمپلنت باید ایمپلنت برداشته شود. برای انجام این کار بی حسی موضوعی تزریق می شود تا بتوان کل ایمپلنت را از داخل استخوان خارج نمود. درصورتی که لق شدن ایمپلنت به دلیل شکستن، عفونت و … باشد باید بعد از خارج شدن ایمپلنت دندان پزشک ایمپلنتی جدید در دهان بیمار بگذارد.

راههای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت

در صورتی که شما دارای حساسیت دارویی می باشید، دارویی خاص مصرف می کنید و یا به بیماری خاصی مبتلا هستید حتما قبل از انجام ایمپلنت با دندان پزشک خود مشورت کنید و به او اطلاع دهید. برخی از داروها مانند داروی بیسفوسفونات و یا برخی از بیماری ها مانند بیماری سیستم ایمنی می توانند از رشد استخوان فک جلوگیری کنند. در هفته های اول بعد از کاشت دندان از ضربه زدن به دندان های خود جلوگیری کنید و از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید. در حفظ بهداشت دندان و دهان خود کوشا باشید تا از لق شدن ایمپلنت ها جلوگیری شود.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 11 شنبه 19 مهر 1399 نظرات (0)

از سوالات متداول که بین متقاضیان کاشت دندان پیش می آید این است که طول عمر ایمپلنت دندان چند سال است؟ یا اینکه ماندگاری این روش می تواند دائمی باشد؟ در صورتی که بخواهیم طول عمر این روش را افزایش دهیم، چه اقداماتی نیاز است انجام داده و چه مراقبت هایی لازم است؟ اینها همه سوالاتی است که می خواهیم تا حد امکان در این مقاله به آن ها پاسخ دهیم. با توجه به هزینه بالای این روش و نیز مدت زمانی که از ابتدا یعنی کاشت پایه تا انتها یعنی قرار دادن تاج دندان صرف می شود، طول عمر این تکنیک می تواند برای بیمار مهم باشد. در نهایت می توان گفت که این روش تقریبا روش دائمی کاشت دندان به شمار می رود و در مقابل سایر تکنیک ها می توان گفت روش منحصر به فرد و ویژه ای است.

عوامل تاثیر گذار در طول عمر ایمپلنت دندان

همانطور که گفتیم نمی توان گفت این روش بدون مراقبت های لازم، روش دائمی محسوب می شود. چون مانند دندان های طبیعی فرد که از سخت ترین مواد ساخته شده اند، ولی عدم مراقبت از آن ها می تواند به بهای از دست رفتنشان تمام شود. به همین دلیل نیاز است که درکنار نکاتی که قبل از جراحی مورد نظر قرار می گیرد، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان نیز به خوبی انجام شود. از جمله نکات قبل از اقدام به کاشت دندان می توان به انتخاب دندانپزشک، برند و مارک مواد استفاده شده در ایمپلنت دندان، مراجعه به بهترین کلینیک ایمپلنت دندان و مسایلی از این قبیل اشاره نمود. در صورتی که جراحی دندان بیمار توسط یکی از بهترین جراحان در این زمینه انجام گیرد، یا اینکه فرد به مرکز شناخته شده ای در این حوزه مراجعه نماید دیگر نگرانی از بابت کاشت دندان نخواهد داشت.

بقیه عوامل تاثیر گذار مانند حفظ بهداشت دهان و دندان از طریق مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه مخصوص ایمپلنت دندان در کنار مراقبت های بعد از جراحی نقش مهمی در سرنوشت این عمل جراحی خواهد داشت. عواملی مانند جلوگیری از ایجاد عفونت در دندان و یا استفاده منظم از داروها برای جلوگیری از ایجاد مشکل پس از جراحی و … می تواند ماندگاری ایمپلنت دندان را تضمین نماید.

طول عمر ایمپلنت دندان 494949494

بررسی دلایل طول عمر زیاد ایمپلنت دندان

در این قسمت می خواهیم به بررسی دلایل طول عمر ایمپلنت دندان اشاره کنیم. بررسی اینکه این روش چه مزایایی دارد که در مقابل روش هایی مانند بریج دندان، دندان مصنوعی و سایر روش ها می تواند ماندگار بوده و در بیشتر مواقع تا پایان عمر، نیاز فرد را به داشتن دندان های طبیعی برطرف نماید. دلایل زیر می تواند توضیح دهنده مطلب باشد:

نحوه کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان بر خلاف سایر روش ها ، اجزای کامل یک دندان طبیعی را که شامل ریشه و تاج است را دارا می باشد. در این روش پایه به عنوان ریشه دندان در داخل لثه کاشته می شود. به این صورت که لثه برش داده شده و پایه در داخل لثه به استخوان فک جوش می خورد. جنس پایه از تیتانیوم بوده که کاملا با بدن انسان سازگاری دارد. بنابراین بدن آن را پس نمی زند مگر در شرایط خاص و موارد نادر. این ماده بسیار محکم و قوی است و با وجود فلز بودن به هیچ عنوان زنگ نمی زند و تحلیل نمی رود. سپس ابانمنت که حلقه واسط بین تاج و ریشه است در روی این پایه قرار می گیرد و مرحله نهایی که نصب تاج دندان است. ابانمنت نیز از جنس تیتانیوم می باشد و از تاج دندان حمایت می نماید.

جنس تاج دندان از سرامیک بوده و شبیه مینای دندان طبیعی در مقابل ضربات و شکستنی ها مقاوم است. برای هر مرحله فاصله زیادی قایل می شوند تا به درستی پایه به استخوان فک جوش بخورد و یا ابانمنت و تاج به خوبی در محل خود قرار گیرند. همین موضوع باعث شده که طول درمان این روش طولانی شود ولی در نهایت پس از کاشت دندان خواهید دید که این صبوری ارزش این نوع درمان را داشته است.

پوسیدگی ایمپلنت دندان

می توان گفت ایمپلنت دندان به هیچ عنوان پوسیده نمی شود. هرچند رعایت مواردی مانند حفظ بهداشت دهان و دندان نیز به شدت توصیه می شود. یکی از دلایل عدم پوسیدگی ایمپلنت دندان مربوط به مواد تشکیل دهنده آن است. مواد تشکیل دهنده دندان های طبیعی به گونه است که پس از مصرف مواد قندی، محیط اسیدی دهان می تواند به مرور منای دندان را خورده و تحلیل دهد. به دنبال تحلیل رفتن مینای دندان ، محافظت از ورود و تجمع باکتری ها برای دندان به سختی اتفاق می افتد. بنابراین دندان مقاومت کافی را نداشته و همین عامل باعث پوسیدگی دندان می شود. ولی در ایمپلنت دندان، تیتانیوم و سرامیک به هیچ عنوان تحت تاثیر محیط اسیدی دهان تحلیل نمی روند و پوسیده نمی شوند. پس می توان گفت این روش با توجه به این مسایل می تواند ماندگاری دائمی و در نهایت بسیار بالایی داشته باشد.

طول عمر ایمپلنت دندان 854964614

مقاومت در برابر ضربات و فشار های بالا

مجددا بازمی گردیم به مواد تشکیل دهنده ایمپلنت دندان. تیتانیوم و سرامیک استفاده شده در این روش در برابر ضربات و فشارهای وارده به دندان مانند دندان های طبیعی انسان رفتار می نمایند. بنابراین احتمال ترک خوردگی و یا شکستن در این درمان بسیار پایین است ولی غیر ممکن نیست. در صورتی که از دندان ایمپلنت شده نیز مراقبت های لازم انجام نشود می تواند باعث ترک خوردن آن شود. بنابریان نیاز است که از وارد نمودن فشار هایی که در حد توان دندان طبیعی نیست، به دندان تازه ایمپلنت شده به شدت خودداری نمایید.

کلام آخر

در پایان در پاسخ به این سوال که طول عمر ایمپلنت دندان چند سال است می توان گفت که این روش می تواند در بیشتر موارد یک درمان دائمی و بدون بازگشت برای کاشت دندان به شمار رود. هرچند با وجود مواد سفت و مقاومی که در ساخت ایمپلنت دندان استفاده شده است احتمال پوسیدگی و یا ترک برداشتن بسیار ناچیز است، ولی رعایت نکات قبل از کاشت و مراقبت های بعد از کاشت می تواند در ماندگاری و طول عمر بالای این تکنیک بسیار مفید فایده قرار گیرد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

mousa بازدید : 13 شنبه 19 مهر 1399 نظرات (0)

هنگامی که بیماری با مشکل عقب ماندن فک مواجه می شود لب ها به درستی بر روی یکدیگر قرار نمی گیرند. اصولا هنگامی که فردی این مشکل را دارد دندان های فک بالایش جلوتر به نظر می آیند و لب بالا هم بالاتر قرار می گیرد و چهره فرد را زشت نشان می دهد. درمان این مشکل بسیار ضروری و واجب می باشد.

کوچکی فک پایین چیست؟

کوچکی فک یاIMDO   می توان با انجام جراحی برطرف نمود. این نوع درمان برای نوجوانانی با فک کوچک طراحی شده است. این نوع جراحی جزوی از گزینه های مناسب برای درمان کوچکی فک به شمار می رود.

علت کوچکی فک پایین چیست؟

کوچک بودن فک پایین دارای دلایل مختلفی می باشد و توضیح دادن علت آن کمی پیچیده است. یکی از موارد شایع که سبب کوچکی فک پایین می شود رشد ناکافی فک جلویی کودک است. دندان پزشکان برای حل چنین مشکلی چندین دندان را از دهان کودک شما خارج می کنند. یکی از دندان هایی که از دهان کودک خارج می شود دندان عقل است. افرادی که فک پایینی کوچکی دارند معمولا راه هوایی بینی آن ها باریک می باشد و در پشت زبانشان انسداد راه هوایی بوجود می آید.

جراحی فک 9419494949

چه مشکلاتی به واسطه کوچک بودن فک پایین ایجاد می شود؟

11- مشکلات خوابیدن

2- ایجاد خرو پف

3- احتمال ابتلای فرد به آپنه خواب

4- مشکلات تنفسی

5- مشکلات گفتاری

6- ناتوانی در جویدن غذاها

7- وضعیت بد و نامناسب گردن و فک

نحوه انجام جراحی کوچکی فک پایین

در این جراحی هدف بزرگ کردن فک پایین در ناحیه بین مولرهای 1 و 2 انجام می شود. این افزایش در عرض و عمق فک نیز انجام می شود و تنها به طول فک مختصر نمی شود.

درمان عقب بودن فک

برای این که دندان پزشک متوجه شود فک پایین شما عقب است یا نه باید تصویر نیم رخ شما را ببیند. یکی دیگر از راه های تشخیص چنین مشکلی این است که معمولا افرادی که به این مشکل دچار هستند در هنگام صحبت کردن با مشکل مواجه می شوند. برای حل این مشکل ارتودنسی جبرانی و یا ارتودنسی کاموفلاژ توصیه می شود که چندین دندان از دهان خارج می شوند. با خارج شدن چند دندان فضای کافی برای جا به جا شدن دندان ها و قرار گیری در جای درستشان ایجاد می شود. دندان پزشک در وهله اول دهان بیمار را قالب گیری می کند و سپس براکت ها را از روی قالبی که ایجاد کرده تهیه می کند.

طول دوره درمان اصلاح فک چقدر است؟

مدت زمان درمان این مشکل به میزان ناهنجاری و مشکلات فرد بستگی دارد. هرچه میزان ناهنجاری های موجود در فک بیشتر باشد، دوره درمان نیز طولانی تر خواهد شد. یکی از عوامل دیگر که باعث کاهش دوره درمان می شود سن بیمار می باشد. هرچه فرد جوان تر باشد طول دوره درمان کمتر و هرچه سن فرد بیشتر باشد طول دوره درمان بیشتر می شود. دندان پزشکان توصیه می کنند تا در سنین کم برای درمان این مشکل اقدام کنند.

نتیجه درمان ارتودنسی فک چیست؟

زمانی که دوره درمان بیمار تمام شود، فک بالا و پایین در راستای هم قرار می گیرند و هنگامی که فرد دهانش را می بندد دو لب بر روی یکدیگر منطبق می شوند. ارتودنسی سبب مرتب شدن دندان ها نیز می شود و دندان ها به صورت مرتب در کنار یکدیگر قرار می گیرند. از دیگر مزایای ارتودنسی این است که فرد می تواند بدون هیچ مشکلی صحبت کند و در واقع تکلم آن به حالت عادی برمی گردد. بیمار می تواند برخلاف قبل به راحتی غذا بخورد.

دیپ بایت و اپن بایت چیست؟

به برخی از مشکلات ارتودنسی مشکلات عمودی گفته می شود در واقع منظور از مشکلات عمودی رابطه نادرست دندان ها و یا فک در بعد عمودی است. دیپ بایت و اپن بایت دو مشکل اصلی هستند که در این گروه از مشکلات ارتودنسی قرار دارند. در واقع این دو مشکل جزو مشکلات شدید ارتودنسی  به حساب می آیند. در مواقعی که این مشکل دردسر ساز می شود متخصص ارتودنسی با مشورت و همکاری جراح فک و صورت آن را درمان می کنند. در ادامه شما را با این دو مشکل بیشتر آشنا خواهیم کرد.

جراحی فک 9594949491

دیپ بایت چیست؟

دیپ بایت یکی از مشکلات عمودی دندان و فک به شمار می رود که در این مشکل بخش عظیمی از ارتفاع و بلندی دندان های جلویی فک پایین توسط دندان های جلویی فک بالا پوشانده می شود. این مشکل بیشتر در بیمارانی که فک پایینشان عقب رفته است رایج می باشد. به دلیل این که فک پایین عقب است مشکلاتی اعم از سایش دندان هایی جلویی فک پایین، مشکلاتی در جویدن، اختلالات مفصل فک، تماس مکرر دندان های فک پایین با مخاط کام و… ایجاد  می شود. درمان این مشکل با ارتودنسی ممکن است اما در صورتی که این مشکل شدید باشد جراحی فک صورت می گیرد.

اپن بایت چیست؟

یکی دیگر از مشکلات فکی دندانی مشکل اپن بایت است که در این مشکل دندان های جلویی بیمار به هیچ وجه به یکدیگر نمی رسند. دلایل مختلفی سبب ایجاد این مشکل می شوند که از جمله آن ها می توان به مکیدن انگشت تا سنین دبستان اشاره کرد. در برخی از بیماران نیز رشد قسمت های عقبی فک بالا سبب چرخیدن فک پایین و نرسیدن دندان های فک بالا و پایین به هم می شوند.

روش درمانی کوچک بودن فک

یکی دیگر از روش هایی که به کمک آن می توان مشکل کوچک بودن فک را برطرف کرد قراردادن Mini screw  در فک پایین به همراه دستگاه متحرک و یا ثابت و کش در فک بالا می باشد که سبب افزایش رشد فک بالا می شود. این نوع درمان حتما باید قبل از بلوغ انجام شود و در صورتی که بیمار بعد از سنین بلوغ اقدام به این کار بکند باید جراحی صورت گیرد.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

تعداد صفحات : 19

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 187
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 12
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 10
  • بازدید ماه : 188
  • بازدید سال : 2,018
  • بازدید کلی : 3,722